Logo

Vil sette studentene på (vann)prøve!

Vår senioringeniør Fredrik hopper gjerne i havet for å hente inn en saltvannsprøve til et av kursene våre.

Forberedelser

 Neida, helt sånn foregår det ikke, men vi har laget film om drikkevannskursene våre, og vi følte oss ganske kreative når vi skulle illustrere hvordan vi innhenter vannprøver til bruk på kursene. Vi måtte bare ha en episk åpningsscene til den filmen!

Det som i hvert fall er tilfelle, er at hver morgen før et nytt kurs i våre lokaler på Forus, er en av oss ute for å hente vannprøver fra ulike steder i nærområdet. Vannprøvene tar vi for å sette studentene, bokstavelig talt, på prøve. De får lukte, gjette og måle seg fram til hva slags type vann og hva slags uønskede stoffer de kan inneholde. På kurset får de lære å bruke måleinstrumenter til å analysere prøvene, og settes dermed i en situasjon som er lik den de opplever som drikkevannsansvarlige på offshoreinstallasjoner.

 

Aha-opplevelser

Det er nok ganske mange som får seg noen aha-opplevelser i løpet av kurset. Vi er også opptatt av at alle for alvor forstår viktigheten av å ha rent drikkevann offshore. Uten tilgang på rent vann, stopper faktisk produksjonen offshore. Og vi får jevnlig påminnelser om hvor store konsekvenser det kan få med spredning av bakterier og virus i vann.

De fleste husker sikkert det som skjedde på Askøy for nøyaktig ett år siden, hvor det ble funnet E.coli, Clostridium og intestinale enterokokker, alt dette er tarmbakterier som hadde funnet veien til drikkevannskilden på øya.

 

Vi gleder oss!

Fra høsten vil vi være i gang igjen med våre vanlige klasseromskurs. I filmen får man et godt inntrykk av hvordan todagerskursene foregår og hvordan kursdeltakerne opplever det å være der. Tilbakemeldingene er overveldende positive, og det setter vi stor pris på.

 – Jeg synes det er et veldig spennende kurs. Det er en god blanding mellom teori og praksis, sier Siril Rusten fra Aker BP.

Det er et heftig pensum vi skal gjennom i løpet av to korte arbeidsdager, men at man samler flere i samme situasjon og jobber sammen med de samme problemstillingene, gjør det hele både faglig og sosialt givende. Med så mye informasjon på kort tid, blir læringskurven er bratt, men overkommelig for alle.

Meld deg på kurs her eller kontakt oss for spørsmål her.

Fredrik og Sunniva foreleser