Ambio forhandler Asta Powerproject i Norge

Ambio blir forhandler når Elecosoft ekspanderer i Norge

Elecosoft, som har markert seg sterkt innen den svenske byggeindustrien med planleggings-verktøyet Asta Powerproject, står nå klar for en strategisk ekspansjon i det norske markedet. Ekspansjonen skjer gjennom et samarbeid med det det teknologidrevne norske selskapet Ambio AS, som blir forhandler av Asta Powerproject. 

Julia Hedlund, forretningsutviklingsleder på Elecosoft, ser et stort potensiale i samarbeidet: 

– Ambio er en kunnskapsrik og strategisk partner, perfekt egnet for å lykkes med Asta Powerproject i det norske markedet. De har organisasjonen, kundefokuset og det høye ambisjonsnivået som kreves for introduksjonen i det norske markedet.   

”Alle brikker på plass” 

Ifølge Elecosofts vd Anders Karlsson har det lenge vært en plan om å etablere Asta Powerproject i Norge og nå er selskapet på akkurat det rette stadiet for å gjøre det. 

– Asta Powerproject er blitt brukt på det svenske markedet ved planlegging av byggeprosjekt i cirka 20 år. Det er et veldig høyt verdsatt produkt som de fleste i bransjen kjenner og bruker. Det svenske markedet er derfor stabilt og vi er i en veldig god posisjon for å utvide vårt engasjement ved å etablere oss i et nytt marked. Vi vurderer at planleggingsbehovet til de norske entreprenørselskapene tilsvarer det vi har sett i Sverige og har derfor store forhåpninger om at en vellykket markedsintroduksjon kan føre til noe veldig bra, både for oss og våre kunder. Nå har vi funnet en kompetent partner i Ambio og alle brikker er dermed på plass, sier Karlsson. 

Også hos Ambio AS, basert i Stavanger, ser en store store muligheter knyttet til lanseringen av Powerproject i Norge. Selskapets administrerende direktør Lars E. Hauge sier:
– Vi er veldig imponert over produktet og ser et stort potensial. både i små og store bedrifter, uansett om det dreier seg om enklere eller mer komplekse prosjekter som skal planlegges. Dette gjelder selvsagt i hovedsak for entreprenører og andre i byggesektoren, men også innen andre områder som for eksempel servicenæringen.

BIM-funksjonaliteten gir ekstra verdi 

I Norge har vi kommet langt når det gjelder gjenbruk av data fra 3D-modeller i sine prosjekter. Denne såkalte BIM-funksjonaliteten er noe som utmerker Asta Powerproject og gjør programmet ekstra interessant og verdifullt for norske brukere, sier Lars E. Hauge: 

– I et miljø hvor BIM blir mer og mer normen, er Asta Powerprojects evne til å integrere og bruke BIM-data i prosjektplanlegging ekstremt verdifull. Det gir mulighet for økt effektivitet, presisjon og koordinering gjennom hele prosjektet, fra design til sluttfase. 

Med Asta Powerproject får du ikke bare total kontroll over prosjektering, du får også klare konkurransefortrinn, avslutter Hauge.